نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان

 در انتخابات پیش رو با رعایت معیارها و شایسته سالاری نماینده انتخاب کنیم/

دانشجویان باید با ارائه فکر، طرح و برنامه، نقد منصفانه و مطالبه گری مجدانه در جامعه نقش آفرینی کنند/

اگر دشمن از سخن ما ذوق زده و در شبکه‌های خارجی از ما تعریف و تمجید کند معلوم می‌شود که در نقشه او گرفتار شده‌ایم

 نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت:  در انتخابات پیش رو باید فارغ از نگاه‌های قومی، مذهبی، جناحی و با رعایت معیارها و شایسته سالاری نماینده انتخاب کنیم.


 

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی ادای وظیفه در برابر همسایگان، دوستان با معرفت و پیروان مکتب اهل بیت(ع) است.
امام جمعه زاهدان به قرائت و شرح دعای۲۶ صحیفه سجادیه در رابطه با همسایگان و دوستان پرداخت و افزود: "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ تَوَلَّنِی فِی جِبِرَانِی وَ مَوَالِیَّ الْعَارِفِینَ بِحَقِّنَا ، وَ الْمُنَابِذِینَ لِأَعْدَائِنَا بِاَفْضَلِ وَلَایَتِکَ" امام سجاد(ع) بعد از تقاضای درود بر پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) می‌فرماید خداوندا به بهترین وجه سرپرستی مرا عهده بگیر تا بتوانیم به درستی حق دوستانم را ادا کنم دوستانی که آشنای به حق ما هستند و جایگاه ما را می شناسند و بر سر دوستی پایدار هستند به گونه‌ای که با دشمنان ما سر ستیز دارند.
امام جمعه زاهدان به بیان نکاتی برگرفته از این فراز پرداخت و افزود: نکته اهمیت بحث همسایگان و دوستان با معرفت است که امام سجاد(ع) بعد از دعا برای پدر و مادر و فرزندان از همسایگان یاد می‌کند.
آیت‌الله محامی بیان داشت: در مجموعه معارف اسلامی بر اهمیت همسایگان و لزوم رعایت حقوق همسایگان و رسیدگی به آن‌ها بسیار تاکید شده است و حد همسایه را در برخی روایات از هر طرف تا چهل خانه تعیین کرده‌اند.
وی به قرائت آیه۳۶ سوره مبارکه نساء پرداخت و عنوان داشت: "وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئًا وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا وَبِذِی الْقُرْبَى وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَالْجَارِ ذِی الْقُرْبَى وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِیلِ وَمَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ  إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ مَنْ کَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا" ابتدای این آیه دستور به توحید، عبادت خدا و پرهیز از شرک دارد سپس اولین نکته احسان و نیکی به پدر و مادر و سپس خویشاوندان، ایتام و مساکین است و در نهایت همسایگان نزدیک و دور را مورد اشاره قرار میدهد که برخی این نزدیک و دور بودن را به مسافت معنا کرده‌اند و برخی دیگر نیز آن را نشأت گرفته از جهت فکری می‌دانند که همسایه نزدیک مثل شما مسلمان است و همسایه دور از فکر شما دور و غیر مسلمان است و در نهایت عرض می‌کند که خداوند متعال انسان متکبر و فخر فروش را دوست ندارد.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد:
رسیدگی به پدر و مادر، خویشاوندان و نیازمندان نشان از تواضع است و اگر کسی به این‌ها توجه نمیگکند این بر اثر تکبر است و خداوند انسان متکبر را نمی پسندد.
وی اضافه کرد: در روایتی از پیامبر اکرم(ص)
 نقل شده: " انسان مومن نمی‌شود مگر اینکه همسایه از اذیت او در امان باشد" و این یعنی کسی که همسایه خود را آزار و اذیت کند مومن نیست.
امام جمعه زاهدان با اشاره به ماجرای حضرت فاطمه(س) عنوان کرد: امام حسن مجتبی(ع) مادر خود حضرت فاطمه(س) را هنگام نماز دید که یکسره و تا طلوع صبح همواره همسایگان را دعا کرد و از ایشان سوال کرد چرا برای خود ما دعا نکردید که در پاسخ شنید : "الجار ثُمَّ الدّار" اول همسایه و سپس خودمان و این نشان دهنده جایگاه همسایه در منظومه معارف اسلامی است.
وی افزود: در روایت آمده اگر برای مومنی دعا کردید خداوند ملائکه‌ای را موکل می‌کند تا از ناحیه آن مومن همان دعا را برای شما داشته باشند و البته که دعای ملائکه حتما مستجاب است و لذا در چنین صورتی انسان باهوش دیگران را بر خود مقدم می‌داند.
آیت‌الله محامی اذعان داشت: از امام علی(ع) نقل شده که در لحظات پایانی عمر خود فرمودند: "و اَللّهَ اللّهَ فـی جیرانِکم" خدا را داشته باشید در ادای حق همسایگان و توصیه پیامبر است که فرموده‌اند: "مَازَالَ یُوصِى بِهِم حِتَّى ظَنَنّا اَنَّهُ سَیُوَرِّثُهُم" آنقدر پیامبر به ما در رابطه با ادای حق همسایه توصیه و صیت کرد که گمان کردیم حکم می دهد همسایه از همسایه ارث ببرد.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) می فرماید:"اِعلَموا أنَّهُ لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحسِن مُجاوَرَةَ مَن جاوَرَه" بدانید از ما نیست کسی که با همنشینش به خوبی همراهی نکرده و اخلاق را رعایت نکند چه همسایه و چه کسی که با شما در کار، سفر یا مجلسی هم نشین می شود و قید نمی‌زند که همنشین شما مثل شما مسلمان و شیعه باشد.
امام جمعه زاهدان گفت: در روایتی از امام صادق(ع) آمده است: "صانِع المُنافِقَ بِلِسانِکَ، و أخلِصْ وُدَّکَ لِلمُؤمِنِ، و إن جالَسَکَ یَهودِیٌّ فأحسِنْ مُجالَسَتَهُ" اگر با منافقی برخورد می‌کنی با زبان با او مدارا کن و دوستی و محبت خود را خالصانه در اختیار مومن قرار بده و اگر یهودی هم نزد تو آمد به نیکی با او مجالست و هم نشینی داشته باش.

آیت‌الله محامی خاطرنشان کرد: اگر ما به این دستورات اسلامی عمل کنیم فضای انس، الفت و محبت در جامعه اسلامی حکم‌فرما و شبکه دوستی و محبت در جامعه شکل می‌گیرد و قهر و کینه دیگر جایی نخواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه تحت تاثیر فرهنگ غربی قرار گرفته و مشاهده می‌کنیم که هر خانواده در یک خانه است و اخیرا هم زندگی مجردی رواج پیدا کرده و فرزندانی که با پدر و مادر سر سازگاری ندارد به خانه دیگری می رود و شیطان هم وسوسه‌گری و به انحراف می‌کشاند و یک چالش دیگر بی خبری همسایگان از یکدیگر است و همسایه‌های دیوار به دیوار از هم بی خبر هستند و وقتی یک خانواده دچار مشکل می‌شود دیگر کسی نیست که به آ،‌ها رسیدگی کند و هر چقدر ما از دستورات اسلامی فاصله گرفته‌ایم مشکلات ما بیشتر شده است.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوا و حفظ فرد و جامعه تلاش در جهت دشمن شناسی و شهامت و شجاعت برای برخورد با دشمنان داخلی و خارجی است.
امام جمعه زاهدان ضمن گرامیداشت روز بسیج و روز نیروی دریایی عنوان داشت: بیانات مقام معظم رهبری را در جمع بسیجیان و نیروی دریایی شنیدیم که سخنان ایشان حکیمانه و برای مردم، بسیج عزیز و مسئولان همواره راهگشاست و انشالا توفیق داشته باشیم تا این سخنان را آویزه گوش و مورد توجه قرار دهیم و بتوانیم راه نورانی انقلاب را طی و شاهد رشد و شکوفایی کشورمان باشیم.
امام جمعه زاهدان افزود: امروز ۱۰ آذرماه سالروز شهادت حضرت آیت‌الله سید حسن مدرس است بزرگواری که از علمای اصفهان در دوران مشروطه بود و به نمایندگی از علما و فقها به عنوان فقیه ناظر بر مصوبات مجلس شورای ملی آن روز انتخاب شد و در دوره های سوم تا ششم نیز نماینده مجلس از ناحیه مردم تهران بود.
وی ادامه داد: شهید مدرس در برابر استبداد رضا خان ایستاد و با او مخالفت کرد و بر سر ایستادگی در راه اسلام و دفاع از مردم جان خود را تقدیم کرد و رضا خان او را به شهرهای مختلف تبعید و سپس در کاشمر و با زبان روزه او را به شهادت رساندند و سالروز شهادت ایشان به عنوان روز مجلس نامگذاری شده است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: شهید آیت‌الله سید حسن مدرس دارای ویژگی های مختلف بود، خود را وکیل مردم می دانست، دشمن ستیز بود، با استبداد مقابله کرد و سر مواضع خود ایستاد و زمانی که رضا خان از او پرسید از جان من چه می‌خواهی به طور شفاف اعلام کرد می‌خواهم که تو نباشی.
آیت‌الله محامی گفت: شهید ‌مدرس در برابر تهدید و تطمیع مقاومت می‌کرد و عنوان می‌کرد که خداوند دو چیز در من قرار نداده از جمله ترس و طمع و خیلی ساده زیست و قانع بود و زمانی که به نمایندگان مجلس ۲۰۰ تومان حقوق می‌دادند و ایشان تنها به اندازه مخارج زندگی و ۳۰ تومان حقوق می‌گرفت و در انتخاب خانه کوچکتر و بزرگتر که تفاوت قیمتی ۵ ریالی داشت خانه کوچک را انتخاب کرد و فرمود من باید زندگی و خرج خود را کنترل کنم تا بتوانم آزاد باشم و زبان تند و تیز خود را در دفاع از حق حفظ کنم.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: رضا شاه پیکی را با مبلغ ۱۰۰هزار تومان نزد ایشان فرستاد و پیامی مبنی بر اینکه رضا شاه می‌خواهد روابط حسنه‌ای با شما داشته باشد و در پاسخ عنوان کرد: این پول را ببر که اگر بماند همه آن صرف براندازی او می شود.
آیت‌الله محامی گفت: پیک سفیر انگلیس شبانه نزد شهید مدرس آمد و چک سفید امضا به ایشان تحویل داد که ایشان در واکنش به این کار فرمود من پول و طلا هم قبول می‌کنم به شرطی که بار شتر باشد آن هم مقابل مدرسه سپه سالار و در مقابل چشم مردم و اهل طمع نبود.
امام جمعه زاهدان افزود: روزی که روسیه هشدار داد و قوای روسیه از قزوین به سوی تهران حرکت کرد احمدشاه قاجار از تهران فرار و به سوی اصفهان رفت و دولت به دنبال اخذ اختیارات از مجلس برای تامین خواسته‌های روسیه بود طبق داستانی که در کتاب ملک شعرای بهار آمده باز همین شهید مدرس بود که پشت تریبون آمد و گفت اگر قرار است از بین برویم چرا به دست خود امضا کنیم و لذا نمایندگان تصویب نکردند و مردم برای حمایت به خیابان‌ها ریختند و دولت سقوط کرد و دولت بعدی هم به هشدار روسیه عمل نکرد و به تعبیر امام خمینی(ره) هیچ اتفاقی هم نیفتاد.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: روز شهادت شهید آیت‌الله سید حسن مدرس به عنوان روز مجلس نامگذاری شده که الهام بخش است و اگر مجلس ما می خواهد انقلابی باشد نمایندگانی در تراز انقلاب اسلامی مثل شهید مدرس را نیاز داریم و در آستانه انتخابات هستیم و باید حواسمان جمع باشد و نمایندگانی متدین، متخصص، کارآمد، دلسوز مردم، دشمن شناس و مقاوم و با شهامت در برابر دشمنان داخلی و خارجی و به گونه‌ای باشند که با تهدید و تطمیع نهراسند و پایشان نلغزد.

وی گفت: ما در طول انقلاب اسلامی می‌شناسیم برخی افراد را که هرگز برای نمایندگی تبلیغ نکردند و مردم آن‌ها را به صداقت و کارآمدی می‌شناختند و به آن‌ها رای دادند و وقتی نماینده مجلس شدند از حقوق و امکانات مجلس استفاده نکردند و مردانه بدون وابستگی به جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها در دفاع از اسلام، انقلاب و خدمت به مردم ایستادگی کردند و ما به چنین نماینده‌هایی نیاز داریم.
امام جمعه زاهدان با قرائت آیه ۱۱ سوره رعد عنوان داشت: " إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ" کار دست خود ماست اگر نماینده به دنبال نمایندگی است و میلیاردی خرج کرده و رأی می‌خرد پس از همین حالا مشخص است که چه خواهد کرد و باید بخشی از دوران نمایندگی خود را برای پرداختن بدهی‌ها صرف کرده و بخش دیگر را نیز سرمایه‌گذاری کند برای انتخابات بعدی و دخالت‌ در عزل‌ونصب‌ها داشته باشد و وقتی سوال می‌شود چرا فلان مدیر متخلف یا ضعیف را منصوب کردید مطرح می‌کنند که نماینده پشتیبان اوست و وقتی می‌گوییم چرا فلان مدیر را عوض نمی‌کنید باز پاسخ می‌شنویم که نماینده پشتیبان اوست و بعد شرایط به همین شکل می‌شود که می‌بینیم.
وی افزود: اگر بخواهیم وضعیت تغییر کند باید فارغ از نگاه‌های قومی، مذهبی، جناحی، حزبی و خطی با رعایت معیارها و شایسته سالاری نماینده انتخاب کنیم و بعد انتظار داشته باشیم در جهت دفاع از اسلام و انقلاب و خدمت به مردم تلاش کنند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به پنجشنبه ۱۶ آذر و روز دانشجو ادامه داد: این نامگذاری بر اثر شهادت دانشجویانی است که به دیدار معاون رئیس جمهور از ایران در سال ۱۳۳۲ اعتراض کردند و به شهادت رسیدند.
وب گفت: دانشجو اگر علم و معرفت، تحقیق و روشن‌فکری، دین و احساسات معنوی، شور دینی و انقلابی و آرمان‌گرایی را با جوانی و شادابی داشته باشد یک انسان ویژه، وجود مبارک و مفید و موثر خواهد بود که پیشران جامعه است و امید و نشاط را به جامعه تزریق می‌کند و جامعه را به حرکت وا می دارد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: دانشجویان ما باید با احساس مسئولیت بیش از گذشته با ارائه فکر، طرح و برنامه، نقد منصفانه و مطالبه گری مجدانه در جامعه نقش آفرینی کنند و البته مسئولان هم باید زمینه مشارکت آن‌ها را فراهم و به مطالبه‌گری درست و بحق آن‌ها پاسخگو باشند و با صعه صدر برخورد کنند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به دیدار مردم استان با مقام معظم رهبری در بیستم شهرویرماه سال جاری عنوان داشت: مقام معظم رهبری فرمودند دشمن در صدد توطئه است اما اگر ما بیدار بوده و غفلت نکنیم دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و فرمودند قرآن معیار حق و باطل را به ما نشان داده است.
امام جمعه زاهدان افزود: مقام معظم رهبری با قرائت ائه ۲۹ سوره مبارکه فتح عنوان داشتند: "مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّار" حضرت محمد(ص) فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر دشمن موضع‌گیری شدید دارند و فرموند این یک معیار است و باید ببینیم دشمن از حرف‌ها و رفتار ما شاد یا ناراحت می‌شود و اگر کسی سخن یا رفتارش دشمن را شاد کند نشان دهنده این است که علیه کفار و با پیامبر نیست و فرمودند کسانی همراه پیامبر هستند که در برابر دشمن موضع قاطع دارند.
امام جمعه زاهدان گفت: اگر به گونه‌ای عمل کنیم که دشمن شاد و از سخن ما ذوق زده و در شبکه‌های خارجی از ما تعریف و تمجید کنند معلوم می‌شود که ما راه را درست نرفته و در نقشه و توطئه دشمن گرفتار شده‌ایم و در زمین دشمن بازی کرده‌ایم.
آیت‌الله محامی ادامه داد: طبق بیانات مقام معظم رهبری قران معیار را به ما نشان داده است و این معیار در همه جا حاکم است و همه باید حواسمان باشد و هر کسی که جایگاهی داشته و سخنش شنونده داشته و در جامعه تاثیرگذار است باید به این معیار قرآنی توجه داشته باشد و باید بدانیم اگر حرفی زدیم که دشمن و شبکه‌های معاند تبلیغ کننده حرف‌های ما شدند و روی آن تحلیل گذاشته و به تکرار پخش کردند نشان دهنده این است که ما علیه کفار نبوده و همراهی با پیامبر اکرم(ص) را نداریم ولو اینکه ادعای پیروی سنت پیامبر را داشته باشیم.




نظرات کاربران